כאשר אנחנו חווים אובדן של בן משפחה אנחנו מתמודדים עם דברים רבים ולכל התמודדות יש את הזמן ואת הדרך שלה. כשמגיע הרגע הנכון, חשוב לטפל גם בכל הקשור לצוואתו של המנוח ולירושה אותה רצה לחלק לקרוביו ובני משפחתו. אך לעיתים ובמקרים שונים, אדם הולך לבית עולמו מבלי שהספיק להשאיר צוואה מסודרת והשאלה הראשונה שעולה באופן טבעי, היא איך יוכלו היורשים החוקיים לקבל את המגיע להם במצב שכזה. בדיוק בשביל מצבים כאלו וגם אחרים, חשוב להכיר את האפשרות לאיתור צו ירושה – לפניכם כל מה שתצטרכו לדעת בנושא.
אנשים רבים לא מותירים צוואה מאחוריהם מסיבות שונות, יש כאלה שלא הצליחו להחליט על החלוקה, יש כאלה שלא הכירו את הנושא ויש אחרים ואחרות שפשוט לא הספיקו לעשות זאת.
לכן, המדינה מעניקה את האפשרות למימוש זכויות היורשים החוקיים של עזבונו של המנוח, על ידי הוצאת צו ירושה. הצו השיפוטי, ישמש למעשה כמסמך משפטי שקובע את זהות המוטבים ואת היורשים החוקיים, הוא מוגדר כמעין פסק דין מחייב לכל דבר ונחיצותו קריטית במיוחד במקרים בהם לא קיימת או נמצאה צוואה.
החדשות הטובות בנושא הן שאם חשבתם שיהיה מדובר בתהליך ארוך, מסורבל ובירוקרטי להחריד – תופתעו כנראה לגלות שההליך ברובו זמין בדיגיטל ובשונה מבעבר תוכלו לעשות זאת מהבית באתר של הרשם לענייני ירושות וצוואות. כל יורש על פי דין, רשאי להגיש את הבקשה לאיתור או להוצאת צו הירושה.
כולנו מקווים לחיות חיים בריאים, ארוכים ומאושרים. אך לצד זה כולנו גם יודעים שתמיד טוב להתכונן מראש, לכל יום, מקרה, או תקופה שלא תגיע. לכן רבים מאיתנו בוחרים בתקופות שונות של החיים, להכין ולכתוב צוואה מסודרת שתדאג לחלק את העיזבון על פי רצונותיו ושאיפותיו. אך מה קורה כאשר אותה צוואה לא נמצאת? כאן מגיע הצורך לאתר ולהוציא צו ירושה אצל הרשם לענייני ירושה.
צו נוסף שחשוב להכיר בנושא אשר גם בעזרתו ניתן ללמוד על זהות היורשים ותוכן הצוואה, הוא צו קיום צוואה. אך בשונה מצו האיתור הוא מוגש בתהליך מעט אחר שעל פיו רק מי שמוגדר כיורש חוקי בצוואה עצמה, זכאי להגיש את הבקשה לצו זה מלכתחילה.
הצווים האלו חשובים לכל אדם לצורך מימוש הירושה, לבירור זכויות היורשים, לחלוקת העיזבון כפי שרצה המנוח\ה, לחשיפת היורשים החוקיים ולהבנה של תוכן הצוואה במלואה.
ניתן להוריד את הטופס מהאתר הרשמי של הרשם לענייני ירושה, למלא אותו בצורה מדויקת ומלאה, לצרף את כל המסמכים הרלוונטיים המצוינים באתר ולהגיש למשרד הרשם. לחילופין, האפשרות הקלה והנוחה היותר היא לעשות בדיוק את אותו הדבר – רק באופן מקוון ובלי לקום מהכיסא.
כל מה שעליכם לעשות הוא להיכנס לאתר הרשמי של רשם הירושות, להגיש את הבקשה לאיתור או להוצאת צו ירושה לפי העניין באופן מקוון, לצרף את צילומי המסמכים הנדרשים ולמלא את כל שאר הפרטים כנדרש.
בנוסף, הבקשה כוללת גם תשלום אגרה, בגין דמי טיפול וכן תשלום אגרה על פרסום בעיתונים היומיים.
משך הזמן הצפוי להוצאת צו ירושה תלוי בעיקר בתקינות המסמכים ומילוי הטופס, במידה והכל תקין התהליך לוקח בדרך כלל כחודשיים עד שלושה.
הגשת הבקשה להוצאת צו ירושה יכולה להיעשות כאמור באופן עצמאי לגמרי ואפילו מקוון, כך שאין צורך אף לצאת מהבית. אך יחד עם זאת, חשוב להבין שמילוי הטופס, הכנת הבקשה להוצאתו, חוסר ניסיון בהגשת בקשות שכאלו וכן טעויות כאלו ואחרות בתקינות הבקשה, המסמכים הנדרשים או מילוי הטופס עצמו – עלולים לעכב בצורה משמעותית את זמן הטיפול, את זמן הוצאת צו הירושה ובמקרים מסוימים תיתכן גם התערבות מצד המדינה שעלולה להביא לעיכובים נוספים.
קבלת ייעוץ והכוונה משפטית מעורך דין שמנוסה ומכיר את התחום כמו עו"ד רועי גולדשטיין, יכולה להפוך את הדרך שלכם לקלה, נוחה, קצרה ויעילה הרבה יותר. הגשת בקשה להוצאת צו ירושה בליווי עורך דין, היא הבחירה המומלצת ביותר כיום, מפני שהיא מנצלת גם את הנוחות של הקדמה הטכנולוגית וגם את הידע והניסיון של עו"ד רועי גולדשטיין כעורך דין ותיק ומקצועי שמכיר את התחום היטב.
*יובהר, כי אין במידע כאמור לעיל, כדי לשמש או להיחשב כייעוץ משפטי ו/או המלצה משפטית ו/או חוות דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי מכל סוג. כל המסתמך על המידע באתר זה עושה זאת באחריותו המלאה ועל דעת עצמו בלבד!
ראשון – חמישי: 08:30-18:00
שישי: סגור
שבת: סגור
© 2024 משרד עו”ד רועי גולדשטיין – Roey Goldstein Law Firm – All rights reserved – Designed by JT Design